Новости
здоровья
Мнения
пользователей

Як вибрати засіб проти нежитю

22 сентября 2023 г.

Нежить — це ситуація, з якою ми всі стикалися хоча б раз у житті. Чи то через грип, алергію або інші причини. Соплі, закладеність і дискомфорт у носовій порожнині — це досить неприємні відчуття. І що робити, коли нежить не дає спокою, а ознаки його з’являються сильно й постійно?

Краплі для носа з антибіотиком — один із способів лікування інфекційних форм нежитю. Вони впораються із бактеріальними інфекціями та можуть бути призначені лікарем у випадках, коли нежить є довготривалим або супроводжується ускладненнями.

Основні препарати від нежитю

  1. Краплі на рослинній основі, такі як Синупрет® від компанії Біонорика СЕ (краплі слід приймати перорлально). Це натуральний фітопрепарат, який застосовується для лікування гострого і хронічного синуситу. Основне його призначення — зменшити закладеність і поліпшити відхід сопель.
  2. Вазоконстрикторні краплі — їхня дія спрямована на звуження кровоносних судин у носовій порожнині, завдяки чому дискомфорт і закладеність зникають.
  3. Антигістамінні краплі — використовуються для лікування алергічного нежитю.

Лікування нежитю в дорослих та дітей

Нежить — це проблема, з якою стикаються як дорослі, так і діти. Як правильно підійти до лікування і з якими особливостями можна зіткнутися?

Дорослі

насморк у взрослых

Дорослі часто не приділяють належної уваги першим ознакам нежитю, сподіваючись, що все пройде само собою. Однак ігнорування симптомів може призвести до ускладнень. Під час виявлення перших ознак варто використовувати сольові розчини      для промивання носа, які допомагають очистити носові ходи.

Також рекомендується використовувати препарати на рослинній основі, такі як Синупрет® від компанії Біонорика СЕ — це лікарський засіб, який допомагає при боротьбі з нежитем. При складному перебігу захворювання лікар може призначити краплі для носа з антибіотиком.

Діти

насморк у детей

Лікування нежитю в дітей має свої особливості та вимагає підвищеної уваги. У дітей ця проблема може виникнути через сильно збільшені мигдалики або аденоїди. Тому важливо забезпечити регулярне промивання носа дитині. Використовуйте спеціалізовані м’які дитячі засоби, безпечним рішенням стануть фітопрепарати, такі як Синупрет®

Коли варто звертатися до лікаря?

  • Коли нежить триває понад 10 днів без поліпшення.
  • Коли ви відчуваєте, що повністю не дихає ніс.
  • За високої температури або вираженому болю в області обличчя.

Важливо пам’ятати, що самолікування може бути небезпечним. Перед тим, як вибрати засіб проти нежитю, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, особливо, якщо це стосується дітей. Будьте уважні до свого здоров’я і не допускайте, щоб нежить ставав довготривалим і приносив дискомфорт у ваше життя.

  1. Georgia A. Liva, Alexander D. Karatzanis, and Emmamuel P. Prokopakis. Review of Rhinitis: Classification, Types, Pathophysiology. J Clin Med. 2021 Jul; 10(14): 3183.
  2. Robert M Naclerio, Claus Bachert, and James N Baraniuk. Pathophysiology of nasal congestion. Int J Gen Med. 2010; 3: 47–57.
  3. Common colds: Overview. Cologne, Germany: Institute for Quality and Efficiency in Health Care (IQWiG); 2006-.