Новости
здоровья
Мнения
пользователей

Медична інформація для практикуючих спеціалістів в сфері медицини: портали та сайти для лікарів

14 июля 2021 г.

Одним з основних джерел інформації, особливо для лікарів-практиків, став інтернет. Існує чимало сайтів та порталів для лікарів. Серед безлічі популярних та вже відомих, можна також виділити молодий портал Medznat (офіційне посилання: www.medznat.com.ua). Деякі з медичних сайтів заслуговують на особливу увагу.

 

Англомовні ресурси для медиків

Перевага інтернету у доступності інформації очевидна. Однак більшість актуальних медичних та наукових новин подаються англійською мовою. Більшість ресурсів зі світовим рівнем теж англійською. Для тих, для кого це не є перепоною, список надійних медичних порталів, де можна знайти актуальну і корисну інформацію:

  • Sermo – соціальна мережа, створена для медиків. Соціальні мережі профільних спеціалістів тим важливі, що надають можливість обмінюватися досвідом, розповідати про рідкісні випадки хвороб. Крім того, такі проекти дозволяють лікарям з різних країн відчувати єдність у професії, спілкуватися на сторонні теми тощо.
  • Coursera – ресурс з величезною кількістю безкоштовних онлайн-курсів. Портал заробляє на тому, що для отримання диплому таки доведеться заплатити, хоча інформація курсів дійсно загальнодоступна. Курси подаються у доступному форматі, що розширює коло людей, які можуть використати цю базу собі на користь.
  • Medscape – досить відомий медичний ресурс, де розміщуються останні новини та цікава для медиків інформація. Важлива перевага цього порталу у величезному обсязі інформації, яка там подається.
  • News Medical – сайт, який спеціалізується на новинах та інформації про останні розробки, просування у створенні тих чи інших ліків, препаратів та методик. Крім того, цей сайт може бути використано як довідник. Окремо слід відзначити рубрику, яка дає змогу отримати експертну думку з того чи іншого питання.
  • Epocrates – дуже велика база даних. Її можна використовувати як джерело інформації про клінічні настанови та лікарські препарати.

За допомогою цих сайтів та ресурсів лікар будь-якої спеціалізації залишатиметься у курсі останніх подій та тенденцій у своїй царині.

Чи є українські сайти та портали для лікарів?

60ec48aeeaf9c.jpg

Інтернет-ресурси для лікарів та медичних працівників українською мовою є – і їх чимало. Якщо не брати у розрахунок особисті лікарські блоги та сайти клінік, є кілька сайтів, куди практикам різних спеціалізацій варто заходити регулярно:

  • Сайт Міністерства охорони здоров’я України. Надаються новини про реформи та зміни у системі надання медичних послуг, актуальна епідеміологічна ситуація, загальносвітові новини, які безпосередньо стосуються України.
  • INgenius – портал, який однаково корисний як вже зрілим практикам, так і початківцям або навіть студентам. Тут розміщується інформація не лише про новини та розробки, а й даються додаткові посилання на фахові і профільні ресурси, описуються різні можливості для професійного розвитку тощо.

Ці сайти дають змогу будь-якому лікарю незалежно від спеціалізації бути в курсі останніх розробок та новинок у своїй галузі.