Новости
здоровья
Мнения
пользователей

Дослідження: новий COVID-19 та вплив марихуани

21 марта 2024 г.

Проведене дослідження у США дозволило виявити досить цікаві факти про взаємозв’язок канабісу та коронавірусу. Вчені помітили дивовижний факт – у пацієнтів, які курили марихуану, досліджувана хвороба проходила значно легше, а показники смертності виявились меншими, у порівнянні з тими людьми, які ніколи не курили канабіс.

Зверніть увагу на те, що представлений матеріал викладено виключно з інформаційною метою та не може використовуватись для встановлення діагнозу або ж медичних висновків. Публікація створена на базі останніх актуальних наукових досліджень.

Ковід та марихуана: нові дослідження вчених США

Щоб краще зрозуміти, як саме впливає вживання марихуани на те, як організм бореться з COVID-19, американські дослідники розглянули більш ніж 320 000 медичних карток пацієнтів, у яких була зафіксована представлена хвороба. До того ж учені скористались національною базою даних National Inpatient Sample Database, щоб відстежити якомога більше випадків, коли пацієнт з коронавірусом був госпіталізований, а також те, як саме було завершено його лікування.

З групи пацієнтів у 320 000 людей близько 2600 хворих (у відсотковому перерахуванні це менше ніж 1%) заявили, що вони вживають марихуану. Після цього американські дослідники порівнювали, як саме протікала представлена хвороба у людей, котрі вживали канабіс, та у пацієнтів, які ніколи не курили марихуану. Для максимально об’єктивних результатів дослідження вони також враховували вік пацієнтів, стать, наявність супутніх хвороб та інші важливі фактори.

covidЯк полегшує хворобу covid-19

Проведення у США дослідження довело, що серед тих людей, котрі курять сорти марихуани, хвороба проходила значно легше для організму:

  • інтубації у 12% людей, які ніколи не курили та 6,8% які курять;
  • гострий респіраторний дистрес-синдром помічений у 6% людей, які не курять, і 2,1% у тих, хто курить;
  • гостра дихальна недостатність була зафіксована у 52,9% людей, які ніколи не курили марихуану, та у 25% курців;
  • тяжкий сепсис та поліорганна недостатність – у 12% людей, які ніколи не курили марихуану, та у 5,8% серед курців;
  • випадки зупинки серця в лікарнях було помічено у 2,7% людей, котрі не курили, та у 1,2% курців;
  • смертність зафіксована у 13,5% людей, які ніколи не курили марихуану, та у 2,9% пацієнтів, які курять канабіс.

Також дослідники США провели порівняльний аналіз 2-х груп пацієнтів та виявили декілька ключових відмінностей. Ті люди, які вживали марихуану, в середньому були молодше та частіше курили тютюн у порівнянні з тими, хто ніколи не вживав насіння канабісу (https://coffeeshop.ua/seed-shop) або ж курив траву. До того ж серед хворих на коронавірус, які ніколи не вживали марихуану, були помічені супутні хвороби, серед яких є ожиріння, підвищений тиск, обструктивне апное під час сну, цукровий діабет.

Підбиваючи підсумки, враховуючи результати проведених досліджень американськими вченими, можна зазначити, що марихуана позитивно впливає на організм під час пандемії коронавіруса. Представлена властивість обумовлюється тим, що коноплі здатні сповільнювати проникнення вірусу в клітини та стримувати вивільнення запальних цитокінів. В результаті цього вдається зменшити синдром надмірної імунної реакції.

Джерело: https://coffeeshop.ua/seed-shop/indoor