Новости
здоровья
Мнения
пользователей

Обслуговування кондиціонерів

20 августа 2020 г.

Щойно ви стали власником нової кліматичної техніки, перше, про що маєте подбати в майбутньому – обслуговування кондиціонера. Адже вчасна профілактика та сервісне обслуговування зекономить вам купу грошей: попередить можливий ремонт та навіть придбання нового обладнання. Періодичне технічне обслуговування кондиціонерів продовжує на 35-40% строк його служби та покращує якість повітря, а отже, попереджає хвороби.

І якщо ви живете в такому забрудненому місті, як Київ, будьте готові раз на рік замовити послугу обслуговування кондиціонерів. А для цього варто заздалегідь поцікавитися, кому довірити свою техніку, аби не викинути гроші на вітер.

Коли необхідна чистка та обслуговування кондиціонерів

Є конкретні ознаки того, що ваш помічник в питаннях прохолоди та тепла потребує допомоги:

  • він не виконує свої головні функції: не охолоджує повітря та не нагріває його;
  • під час його роботи ви відчуваєте неприємний запах;
  • ви помічаєте, що внутрішній блок підтікає або «плюється»;
  • взимку вуличний блок вкривається льодом;
  • страждає самопочуття мешканців: частішають запалення органів дихання, вираженими стають алергічні реакції, докучає чхання або кон’юнктивіти.

Тож питання про те, скільки коштує почистити кондиціонер, відходить на другий план. Головним стає пошук надійного підрядника, що знається на якісному сервісному обслуговуванні.

Чистка кондиціонерів: багатоступенева турбота

Під час роботи повітря пропускається через спеціальні фільтри, що затримують пил, бруд, бактерії, алергени. Вони накопичуються всередині і з часом потрапляють в приміщення. Від того і починаються хвороби та алергічні реакції. Тому прочистка кондиціонера – важлива частина сервісу, що виключає в подальшому ваші хвороби та ремонт спліт-системи.

Найчастіше клієнтів турбує: очистка кондиціонерів, ціна, етапи та гарантії. В службі сервісу кліматичних систем «Чисте повітря» обслуговування має три етапи:

  • Обробка парою з температурою 160С під високим тиском 3 Бар  гарантує видалення пилу, бруду, а також знищення бактерій, вірусів та алергенів.
  • Використання антибактеріальної хімії, яка є повністю безпечною для людини та смертельною для грибків та вірусів.
  • Миття зовнішнього блоку для видалення пилу, бруду, пуху, залишків комах, насіння і листя. Без цього етапу періодичний догляд буде неповним.
Профілактика кондиціонерів: Київ та будь-яке інше місто

Багатьом здається, що самостійне миття фільтрів – процедура нескладна, і не варто за неї віддавати гроші. Нажаль, це не зовсім так. Якісне сервісне обслуговування кондиціонерів – ціна, яку ми платимо за довговічність самого обладнання. Адже лише прочистити фільтр – значить, забезпечити здоров’я мешканців. А хто потурбується по спліт-систему? Їй теж необхідна допомога, інакше вам дуже швидко доведеться шукати кошти на нову техніку.

А це – набагато більше, ніж просто чистка і заправка кондиціонерів. Поцікавтеся, чи проводить ваш підрядник такі роботи:

  • очищення фільтрів зовнішнього блоку;
  • діагностування та читка турбіни внутрішнього блоку;
  • чистка випаровувачів парою та хімікатами – лише так можна на 100% позбутися плісняви, бактерій, грибків та вірусів;
  • перевірка робочого тиску;
  • перевірка рівня фреону та , за необхідністю, його поповнення.

Так виглядає повна та якісна чистка кондиціонера: Київ показує приклад іншим містам, а компанія «Чисте повітря» - багатьом сервісним службам. Не зволікайте – спека в розпалі, а незабаром – і перші осінні холоди. Ви готові?