Новости
здоровья
Мнения
пользователей

Перший крок до змін: виходьте із власної «скорлупи» і відвідуйте спортивний зал

18 октября 2023 г.

Чергова тривожна київська осінь. Відчуття спустошенності, апатії  - така собі  «інерція стилю», що  у чинних обставинах є найбільш імовірним рецептом для особистої катастрофи. Бо коли нами керують зовнішні ситуації або емоції, ми почуваємось беззахистними. Коли ми беззахістні, ми легко втрачаємо контроль, надію віру у самих себе. І, як наслідок, основою нашого буття стає страх. Життя зводиться до замороженого стану, боягузливого та малодушного.

Відкрити у собі бійцівське серце – це шлях для розкриття нашого глубинного потенціалу, який тісно пов’язаний із розумінням і визнанням того факту, що кожен з нас володіє унікальними природними якостями. Розвиток цього потнціалу і його викристання дають змогу бути адекватним ситуації, навіть такій трагічній, як зараз. що також означає – становитись іншим, таким, яким ти ще не був. Це основа, це той фундамент, з якого все починається. І перший крок – вирватись із власної «скорлупи» встати і прийти, наприклад,  у спортивний зал в Києві - найскладшіший, адже містить у собі усі наступні.

Адже час, чи не єдиний актив, доступний зараз кожному з нас. І для того, щоб «натягнути» час на себе, зробити, як кажуть єврейські кабалісти «Крок Авраама» («Скорочення шляху»), треба навчитися управляти собою, стати «центром гравітації» подій, розвити силу волі, що потребує постановки конкретних та реалістичних цілей.

Малодушний розум робив нас вічно занятими, активно залученими у «щось» переважно кар’єрно-фінансове. Усе своє життя ми кидали усі зусилля на реалізацію простого стремління к успіхам і радісним переживаннім, пов’язаним з ними.

Дім, офіс, дім, халтура, дві халтури три тощо. Ресурси організму тають, а картинку бажаного успіху мозг сформувати не може. А нема результату (а який він може бути за нінішніх оставин і питати годі) – падає мотивація. Знайомо?

У спорті все набагато простіше, ніж у кар’єрному чи фінансовому плані. Сьогодні, на жилах, ти можеш підтягнутися 2-3 рази. І все. А десь за тиждень, вже 7-8. А через місяць і більше 20 -25 не буде проблемою. Ти новачок і дуже швидко бачиш свій результат, в першу чергу, у дзеркалі.

Ти чудово розумітимеш, що не станеш Андрієм Шевченко, або Еліною Світоліною. Но ти все одно будеш втягуватись. Чому так?

Віждповідь на це питання дає «внутрішня алхімія» , а саме - дуже швидкий гормональний відгук. Отриманий за короткий проміжок часу результат. Наступний результат, знову за короткий строк – ти далеко не перший, але ти краще себе тодішнього. Лови новий сплеск гормонів щастя «двічінароджений», якщо використовувати східну термінологію».

У подальшому регулярні фізичні навантаження сприятимуть підвищенню активності імунної системи, стимулюватимуть рух лімфи, що допоможе організму більш ефективно боротися з інфекціями та захищати вас від хвороб.

тренування

Аеробні тренування, такі як біг, велосипед або плавання - зміцнюватимуть серце, покращать кровообіг та знизять ризик розвитку серцевих хвороб. Аеробні вправи покращать вашу легеневу функцію та сприяютимуть кращому насиченню  організму киснем.

Фізична активність зменшить стрес, покращить роботу нервової системи, а також  сприятиме кращому кровопостачанню шкіри, що поліпшить її стан та здоров'я.

Регулярні тренування допоможуть зміцнити м'язи, суглоби та хрящі, що зменшить ризик травм та проблем опорно-рухового апарату. Про загальне набуття оптимальної фізичної форми, розвиток силових можливостей та індивідуальної витривалості годі і говорити.

І ось, із непевної і вразливої «людини повітря», постане Особистість, яка здатна  «перемелювати» обставини.  Особистість, яка відчуватиме  твердий грунт під ногами, просуваючись все далі і далі, знову оживе, відновлюючи втрачений зв’язок із самим собою.

Настав час бути безстрашними, зібраними, впевненими, не підвласними коливанням хвилюючих емоцій та ментальної притупленості. Час тих, хто просто встав і пішов.  Тепер це умова нашого виживання, як нації, а не обтяжлива розкіш.  Не має значення, що нас чекає попереду. Має значення - ким ми можемо і призвані стати.

Vivosvoco («Живих призиваю»)!